Täysmatka

Pinehill-Extremen kuninkuusmatka. Tapahtumanjärjestäjän tavoitteena on luoda vuosittain täysmatkan reitti siten, että se tarjoaisi riittävän paljon haastetta myös kokeneille maastopyöräilijöille. Vuoden 2022 tapahtumassa kokonaismatka nousee noin 320 kilometriin ja kokonaisnousua reitillä kertyy 3-4 kilometrin verran.

Ryhmä ei sovi aloitteleville maastopyöräilijöille. Kokemusta tulee olla niin pitkistä pyöräilykisoista kuin ajamisesta erilaisilla maastoalustoilla. Reitille tulee verrattain useita kivikkoisia ja juurakkoisia polkuosuuksia neulaspolku- ja tieosuuksien ohessa.

Kokonaisreitti koostuu kahdesta ympyräreitistä: 1.) illalla ja yöllä ajettavasta Roineenkierrosta ja 2.) lauantaina aamusta iltaan kestävästä lenkistä Jämille ja takaisin.

1.) Ilta-/yöajo pitää sisällään maastoajoa Tampereelta etelään. Tämä osa reitistä on huomattavasti teknisempää maastoa suhteessa jälkimmäiseen puolikkaaseen. Reitillä kierretään Roinejärvi, joten matkalle jääviä paikkakuntia ovat Tampereen ohella Kangasala, Pälkäne, Valkeakoski, Lempäälä ja Pirkkala.

2.) Päiväajo on maastoltaan enimmäkseen rullaavaa neulaspolkua, joskin myös muutama teknisempi ajoura matkalla ajetaan. Suurimman haasteen ajajille tarjoavat mäet, joita toisellakin puolikkaalla on tarjolla. Toki oman haasteensa tarjoaa myös Roineen ympäri ajaessa valvottu yö, jonka vuoksi univelka varmasti vaikuttaa ajajien olotilaan.

Matka: noin 320 km, kokonaisnousumetrit: noin 3500 m. Tarkka reitti julkaistaan kahta viikkoa ennen tapahtumaa, jolloin matka ja noususumma tarkentuvat.

Täysmatkalle on tarjolla kaksi ryhmää: retkiryhmä ja vauhtiryhmä. Reitti molemmilla ryhmillä on sama, mutta retkiryhmän tavoiteaika 320 kilometrin reitillä on muutaman tunnin pidempi, mikä mahdollistaa rauhallisemman etenemisen maastossa sekä hieman rauhallisemmat tauot. Vauhtiryhmä etenee aavistuksen ripeämmin ja tauoilla toimitaan nopeammin.

Täysmatkalaisten lähtöajat:

  • Retkiryhmä: perjantai 13.5.2022 klo 17.30
  • Vauhtiryhmä: perjantai 13.5.2022 klo 18.30

Arvioitu maaliintuloaika riippuu ryhmän etenemisnopeudesta. Arvioitu saapuminen takaisin tapahtumakeskukselle on lauantaina 14.5.2022 klo 16.00-20.00 välisenä aikana.