Blog

Vuoden 2019 Extremen alkuneljännes testattu!

Viime lauantaina kävimme yhdeksän ajajan voimin testaamassa 70 ensimmäistä kilometriä tulevan toukokuun Pinehill-Extremen reitistä. Testin tarkoituksena oli kellottaa isommalla ryhmällä tehty lenkki mahdollisimman tarkasti tulevaa tapahtumaa ajatellen. Myös taukojen sijaintipaikat reittiin sopivina ajankohtina tuli testattua, kuten myös muutama polkuvaihtoehto alkuperäisiin suunnitelmiin verrattuna.

Lähdön aikaan aamukymmeneltä ei ollut enää pakkasta, muttei paljon lämpimämpääkään. Reittimestari Ari oli ainut, joka uskaltautui lähtemään reitille jäykkäperäisellä pyörällä.

1/3 Kaupin juurakot ja kivikot

Pari ensimmäistä tuntia ajoimme Kaupin juurakkoisia maastoja. Tuosta ympyrälenkistä ollaan opittu käyttämään myös nimitystä Luurankolenkki. Mitään käsitystä ei allekirjoittaneella ole nimen taustatarinasta, mutta epäilisin reitin pääsuunnittelijalla olleen nimitysprosessissa näppinsä pelissä. Parituntinen ajettiin teknistä ajotaitoa mukavasti haastavissa maastoissa. Edellisyön pakkanen ei ollut jäädyttänyt juurien pintaan liukasta kerrosta, vaan varsin kuivissa joskin kylmissä olosuhteissa saimme aamun ja oikeastaan koko päivän ajaa. Paluu Niihaman majalle, pieni kahvitauko ja matka jatkui.

Kaupin maastoissa päästiin ajamaan juurakko-kivikkopolkuja. Välillä toki mukaan mahtui mukavaa jutustelua!

2/3 Mannerheim ja Lamminrahka

Niihamasta polut veivät aluksi Mannerheimin kallioille ja edelleen kohti Lamminrahkaa. Lamminrahka on kaavoitettu isoksi asuinaluekokonaisuudeksi, joten kovin pitkään tämän alueen huippuhienoista poluista ei valitettavasti enää päästä nauttimaan. Koska vielä on mahdollisuus, täytyi tämä alue ottaa mukaan tulevan kevään Pinehill-Extremeen (ja siten luonnollisesti myös ennakkoajoon). Silläkin uhalla, että tulevassa tapahtumassa jo perinteiseksi muodostunut Roineen kierto jää odottamaan myöhempiä vuosia. Tauko #2 sijaitsi Orimuskioskilla noin neljän ja puolen tunnin ajon kohdalla.

Kuvia Lamminrahkalta

3/3 Kangasalan polut Kyötikkälässä ja Vatialassa

Orimukselta siirryimme Kyötikkälän poluille. Moni ajajista tunnisti Kangasala24h ajon reittejä, vaikka viimeisimmästä tapahtumasta on ehtinyt tovi vierähtää. Nykyisin alueella on ollut tarjolla verrattain vähän 24h ajoja, mutta onneksi tilanteeseen ollaan saatu parannusta, kun Mustavuori24h ajettiin pari viikkoa takaperin. Toivotaan, että tapahtuma saa tulevina vuosina jatkoa!

Teknisiä osuuksia löytyi niin hirvitunnelin lähistöltä kuin Kyötikkälästä. Paluuhetki takaisin Niihaman majalla koitti noin seitsemän ja puoli tuntia lähdön jälkeen.

Kyötikkälässä tuttuja kivikkobaanoja sekä hevospolkua viistosti kiiveten matka jatkui edelleen  kohti Vatialaa, Leinolaa ja edelleen Pappilan-Ruotulan välisten metsäsuikaleiden kautta tapahtumakeskukselle, Niihaman majalle. Majalla odotti hernekeitto sekä riisipuuro.

Reittisuunnittelu ja kiitokset ratamestareille

Reitin pääsuunnittelusta ennakkoajon osalta ja myös Pinehill-Extremen 2019 osalta on vastannut Ari Autio. Lisäksi Pasi Mäenpää on tehnyt kartoitustyötä ja ennakkoajon yhteydessä näytti muutamia hyviä vaihtoehtoja sekä lisäyksiä reitille. Kiitokset molemmile ratamestareille. Pasia on paljosta kiittäminen myös siinä mielessä, että polkuja ylipäätään on avautunut niille paikoille, joissa pääsimme lauantaina ja pääsemme ensi keväänä ajamaan!

Linkki ajettuun reittiin Garmin Connectissa.

***

Ennakkoarvioita tulevan kevään reitistä:

Pinehill-Extreme 2019 sisältää alkuun noin 70 kilometriä teknisesti haastavaa ajoa Itä-Tampereen alueella.  Arvion mukaan Itä-Tampereen alueen ajot ovat keskinopeudeltaan noin 12 km/h (ajoaika n. 6h + tauot n. 1h). Reitin päävastuulliset vetäjät: Ari Autio (Täysmatka, vauhdikas) ja Pasi Mäenpää (Täysmatka, rauhallisempi).

Seuraavien 230 kilometrin aikana siirrymme pääasiassa helpoille neulaspoluille, joihin on toki pyritty saamaan mielekästä vaihtelua ottamalla mukaan ajoittain myös teknisempiä kohtia. Molemmat täysmatkaryhmät starttaavat Niihamasta suunnilleen samaan aikaan. Etenemisvauhti lienee vauhdikkaammalla ryhmällä noin 15-16 km/h ja rauhallisemmin etenevällä noin 12-13 km/h. Reitin suunnittelusta vastaa pääosiltaan Mikko Petäjämäki, joka toimii myös vauhdikkaan ryhmän vastuuvetäjänä. Rauhallisemman ryhmän etenemisestä vastaa Pasi Mäenpää.

+200 km reitti starttaa lauantaina aamuvarhain, jokunen tunti täysmatkan perään Lännen poluille kohti Hämeenkangasta ja Pohjankangasta. Tuon ryhmän päävetäjänä toimii Jari Mallat.

Pinehill-Extreme -ennakkoajo 29.9.2018!

Ei liene salaisuus, että Tampereen länsipuoli tarjoaa nopeampaa neulaspolkua harjuilla ja kovapohjaisia kallioalustoja Nokian suunnalla, kun taas itäpuolinen Tampere tunnetaan maastopyöräilijöiden keskuudessa teknisempänä vaihtoehtona ajamiselle.

Nyt on mahdollisuus tulla testaamaan vuoden 2019 Pinehill-Extremen alkulenkki, Tampereen itäpuolen maastoissa ajettava ensimmäinen neljännes!

Lyhyemmin ilmaistuna se maastoltaan teknisin osio.

Tällä kertaa lähdetään ajamaan Niihaman majalta teknisesti hieman haastavampaa reittiä: Aluksi matkaa tehdään Kaupin urheilupuistossa ja sieltä jatketaan edelleen kohti Kangasalaa. Paluu Kangasalta Kaukajärven maastojen kautta takaisin Niihaman majalle.

Reitti on pituudeltaan noin 70 kilometriä ja ajoaikaa Pinehill-Extremen ennakkoajolle on varattu 8 tuntia taukoineen. Tauot pidetään noin tunnin välein ja aavistuksen pidemmät omakustanteiset kahvitauot 2½ tunnin välein.

Paikka: Lähtö ja paluu: Niihaman maja (os. Pikku-Niihamantie 80, 33560 Tampere)

Ajankohta: Lauantaina 29.9.2018, KELLO 10.00 (paluu noin 18.00/ riippuen ryhmän vauhdista).

Hinta: 20 €, 2019 Extremeen ilmoittautuneille ja osallistumismaksun maksaneille ilmainen.

Kenelle? Tapahtuma on opastettu maastopyöräajo, joten paikallistuntemusta ei tarvita. Kuntotason ja maastoajotaidon tulisi olla hyvä. Ketään ei jätetä metsään, vaan uupuneet kuskit saatellaan takaisin lähtöpaikalle tarvittaessa.

  • Kokemusta esimerkiksi Tour de Tampereesta, Tahko Mtb:stä tai muusta vastaavasta olisi hyvä olla, ettei matkanteko tyssää ennen aikojaan.
  • Kisavauhtia ei edetä, mutta kahdeksan tuntia maastopyöräilyä vaatii kestävyyspohjaa!
  • Ajotaitojen osalta sujuva kivien ja juurien joukossa ajaminen tekevät tähän tapahtumaan osallistumisesta mielekkäämpää.

Optimaalinen kalusto reitille: Täysjousitettu maastopyörä tai FatBike toimii parhaiten. Taitava kuski pärjää myös jäykkäperäisellä maastopyörällä.

TdT-2018 ajettu, seuraava opastettu maastoajo Tampereen metsissä 29.9.

Järjestyksessään 23. Tour de Tampere maastopyörätapahtuma saatiin päätökseen hyvillä meiningeillä viime lauantaina.

Maastokuskeja matkaan oli lähtenyt kiitettävä määrä, arvioiden mukaan yli 200 polkujen taltuttajaa kaikenkaikkiaan. Ohjaajisto koostui kokeneista Kaupin Kanuunojen maastopyöräilijöistä, jotka olivat keränneet reiteille parhaita Pirkanmaalaisia metsäpolkuja.

Tapahtumakeskuksena toimi mielenkiintoinen uusi tuttavuus: Mustavuori. Paikka tulee suurella todennäköisyydellä toimimaan useasti tulevaisuudessa erilaisten pyöräilytapahtumien keskuksena. Seuraava tapahtuma syyskuun puolivälissä – mustavuori24h – kannattaakin noteerata jo nyt!

IMG_0022

Lenkin aluksi ja lopuksi kiipesimme Mustavuoren päälle ihastelemaan maisemia. Pinehill Sports-ryhmä eteni Tour de Tampereen vuosimallia 2018 vauhdikkaasti ilman ongelmia. Kiitos mukana olleille!

Pinehill Sportsin aktiiviharrastajaryhmän vetäjinä toimivat Mikko Petäjämäki, Ari Autio ja Janne Isohaka. Kiitos ja kumarrus vetureille. Iso kiitos mukana matkassa olleille ryhmäläisille! Matka eteni jouheasti ja kilometrit kertyivät kuin itsestään.

Ryhmän reitti kulki lyhyesti sanoen lähtöpaikalta Mustavuoresta kohti Ylöjärveä ja edelleen Hämeenkyrön puolella sijaitsevalle Ketunkivenkankaalle, joka olikin tapahtumakeskukselta katsoen kaukaisin piste. Paluumatkalla poikkesimme Kolmenkulmalla, josta matka jatkui kevyen vesisateen saattelemana kohti Nokian kallioisempia polkuja ajamaan.

IMG_0014

Kuva Ketunkiveltä.

Matkaa tämän ryhmän maastoajoille kertyi 92 kilometriä, ajoajan ollessa noin kuusi ja puoli tuntia. Ennakkosuunnitelmien mukaan ryhmän ajomatkaksi arvioitiin noin 80 kilometriä, mutta kävimme kahdesti huoltoasemahuollossa pienen siirtymän päässä ja tämä toi joitain lisäkilometrejä matkalle. Alla kuva reitistä, jonka kiersimme. Tarkemmat tiedot löytyvät Garmin Connectiin vievät linkin takaa.

TdT2018-Pinehill Sports reittikartta

Kuva yllä: Pinehill Sports – Aktiiviharrastajien reitti / Tour de Tampere 2018.

***


Ohjattujen maastoajojen ei tarvitse tältä syksyltä päättyä vielä! Syyskuun viimeisenä lauantaina, 29.9. nimittäin pääsee kiertämään porukalla Tampereen itäpuolisia polkuverkostoja.

Paikka: Lähtö ja paluu: Niihaman maja (os. Pikku-Niihamantie 80, 33560 Tampere)

Ajankohta: Lauantaina 29.9.2018, KELLO 10.00 (paluu noin 18.00/ riippuen ryhmän vauhdista).

Lisätiedot

Pinehill Sports mukana Tour de Tampereessa 1.9.2018

Perinteikäs Tour de Tampere järjestetään 1. syyskuuta.

Kyseessä on ohjattu ja opastettu (sekä vaativa) maastopyöräajo parhailla Tampereen seudun poluilla. Tällä kertaa matkat suuntautuvat Tampereen länsipuolen maastoihin. Ajoryhmiä on useita. Osa ryhmistä ajaa teknisesti helpompia uria, toiset ryhmät taas rymyävät kivikoita endurohenkisesti. Myös Cyclocross-ajajat on huomioitu omana ryhmänään. Lisätiedot tapahtuman osalta Fillarifoorumilla.

Pinehill Sports osallistuu tapahtumaan yhden ryhmän vetovastuulla. Ryhmän nimi on Pinehill Sports – Aktiiviharrastajaryhmä ja se on suunnattu maastopyöräilijöille, jotka ovat jo useamman vuoden verran lajia harrastaneet ja joilla on maastopyöräkisoista ainakin jonkin verran kokemusta. Vauhti tulee olemaan sujuvaa ja jouheaa.

Luvassa on jonkin verran kiviä ja juurakoita, ylä- ja alamäkiä. Pahimmat enduropätkät jätetään tässä ryhmässä väliin. Taitava kuski pärjää jäykkäperäisellä, mutta molemmat ryhmän oppaista lähtevät matkaan täysjoustoilla. Maasto on sellaista XCM -cupin tyypillistä maastoa.

Etenemme reitillä kilometreittäin aiempien vuosien Teivo XCM-maastoa ja uskoisin, että pari viikkoa TdT:n jälkeen ajettavien SM-kisojen maastoja matkalle osuu täten useassa kohtaa. Pinehill Sports – Aktiiviharrastajaryhmä ajaa paljon myös sellaista reittiä, jota on luvassa ensi toukokuun Pinehill-Extreme -tapahtumassa 300 kilometrin matkalla.

Tahkoa referenssinä käyttäen pitäisi kyetä ajamaan 60 km:n kierros helposti alle neljään tuntiin.

  • Ajoaika 8 h, alustava matka-arvio 80 km.
  • Fyysinen vaativuus 4/5
  • Teknisen ajotaidon vaativuus 3/5

Reittikartta

Kuva yllä: Pinehill Sports – Aktiiviharrastajaryhmän alustava reittisuunnitelma kartalla. Pieniä muutoksia saattaa tulla, riippuen ryhmän vauhdista ja teknisten ym. ongelmien lukumäärästä. Mustavuori (lähtö/maali) merkattuna sini-valkoisella täpällä.

REITTI ETENEE TAMPEREEN, YLÖJÄRVEN JA NOKIAN ALUEILLA SEURAAVASTI:

Mustavuori (Lähtö) -> Tesoma -> Haukiluoma -> Vuorentausta -> Lamminpää -> Soppeenmäki -> Julkujärvi -> Metsäkylä -> Pinsiönkangas -> Ketunkivenkangas -> Pinsiönkangas -> Julkujärvi -> Pikku-Ahvenisto -> Koukun maja -> Ylisen- ja Alisenjärven polut -> Taka-Lauttala -> Halimaa -> Rounionkatu -> Vihnusjärvi -> Sarpatinharju -> Mustavuori (Maali / noin 80km)

Yllä oleva reitti saattaa hieman muuttua esimerkiksi huoltopisteen sijainnin varmistuttua. Sijainnista riippumatta koitamme osua huoltopisteelle noin neljän tunnin ajon jälkeen. Lisäksi pidämme patukka- ym. reppuevästaukoja noin tunnin välein ja matkan varrella voidaan hyödyntää myös kauppaa suunnilleen kuuden tunnin kohdalla.

Elämyksen metsästystä maastopyöräillen Pohjois-Norjassa

Suomen ja Norjan Lappi tarjoaa ihmiselle paljon muutakin kuin hillasoita ja mustana pilvenä eteneviä hyttys- ja mäkäräisparvia.

Nimittäin erinomaiset puitteet maastopyöräilyyn.

Suomessa kansallispuistoja on hiljakseen avattu myös maastopyöräilijöille. Upeita paikkoja ajamiselle tarjoavat Ylläksen alueen merkityt reitit, Ylläs-Levi, Hossan kansallispuisto, Syötteen alue, Enontekiö eri alueillaan, Saariselkä sekä UKK-puisto, vain joitain mainitakseni.

DSC_5656

Kvaenangen-vuonon saavutimme kisastartin jälkeisenä aamuyönä. Kuva: A. Pekkanen.

Lähdimme tällä kertaa kuitenkin merta edemmäs kalaan, Pohjois-Norjan Finnmarkiin, jossa tarjolla oli Offroad Finnmark 700 km. Siis 700 kilometriä maastopyöräilyä karuilla ja samalla niin upeilla Finnmarksviddan tunturiylängöillä. Kisa järjestetään vuosittain heinä-elokuun taitteessa. Matkoina tuolla ovat 150 km, 300 km ja 700 km. Lisäksi perheen nuoremmat ja pienimmätkin on huomioitu ajomatkoiltaan 5 – 50 kilometrin kisoilla.

Omat kokemukseni OF -kisoista ovat olleet kaikenkaikkiaan varsin myönteisiä. Niinpä lähdin tänä vuonna jo kolmatta kertaa kuninkuusmatkalle, 700 kilometrille. Tällaiset kisat haastavat fysiikan lisäksi myös psyyken, sillä valvottavia öitä tulee useita starttilaukauksen jälkeen. Tänä vuonna matkaan lähdettiin maanantaina klo 18.00 ja maali saavutettiin perjantaiaamuna noin klo 10.00. Neljä valvottua yötä, joten voit kuvitella, että matkaan mahtui monenlaisia maisemia, tunteita ja kokemuksia.

DSC_5816

Maalissa 700 kilometrin ja 88 tunnin ajon jälkeen. Kuva: A. Pekkanen

Tarkemman kisaraportin tiimimme etenemisestä voit käydä lukemassa linkistä: Kisaraportti vuoden 2018 Offroad Finnmarkista

Tällaisten kokemusten vuoksi jaksaa motivoida itsensä harjoituksiin ympäri vuoden!

Pinehill-Extreme 2018: palautekyselyn koonti

Pinehill-Extremen osallistujilta kysyttiin palautetta tapahtumaan liittyen. Vastauksia oli tullut 15.6. mennessä 23, eli lähes puolet osallistujista osallistuivat. Kiitos vastauksista!

Seuraavassa hieman koontia vastauksista:

Perustiedot

1

2. Mistä sait tiedon tämän vuoden Pinehill-Extreme -ajosta:

  • valtaosa oli saanut tiedon Facebookin kautta sekä Fillarillalepikkoon -blogista. Lisäksi kaverit olivat kertoneet. Kiitokset järjestävän tahon puolesta osallistujien lisäksi myös kavereille 😉 .

 

Pinehill-Extremen reitti ja fyysinen & tekninen haastavuus

234

Avoimia vastauksia kohtiin 3.-5:

– Alussa vauhti oli melko ripeä. Vauhti tasoittui muutaman tunnin ajon jälkeen.
– Ensimmäiset parisataa kilsaa mentiin turhan kovaa vauhtia. Ymmärrän aikataulupaineet hyvin, mutta tuollainen vauhdinpito kostautuu, eikä se ole enää kivaa osallistujillekaan. Loput 100 kilsaa tahti oli taas mitä mainioin 🙂
– Alussa oli pientä keulimista, joka kuitenkin tasoittui muutaman tunnin ajon jälkeen.
– Reitti oli sopiva pitkään ajamiseen. Sopivasti polkua ja hiekkateitä. Ei liian raastavaa jumppaa. Mahtava PK lenkki!
– Eka 2 tuntia mentiin vähän turhan kovaa. Yöajo huomioon ottaen teknisyyttä oli kokonaisuutena sopivasti, mutta ekoille tunneille ja tuoreille jaloille joku tekniikkajumppa olis ollut kiva lisä.
– Reitissä oli kohtuullisen paljon siirtymää. Perusteet tälle oli kuitenkin olemassa, ja omalla kohdallani tämä oli hyvä juttu. Mukavan rauhallinen, mutta vähän omia lenkkejä pidempi ajelu hienoissa maastoissa.
– Alkuun vähän turhan kovaa ja lopussa hiljaa ja paljon siirtymää
– Pakon edessä jouduin lähtemään ”väärällä” kalustolla. Kesän ensimmäiseksi maastolenkiksi vauhti, vaikka olikin ennakkoon tiedossa, osoittautui liian vaativaksi ja heitinkin pyyhkeen kehään yön jälkeen Koukulla. Hieman rauhallisemmalla tahdilla ja tutummalla kalustolla homma olisi voinut onnistuakin.
– 3.maasto oli helppoa, mutta todella mukavaa varsinkin jämin päässä.tietä oli sopivasti palautteluun varsinkin takastullessa vaikka olikin tylsää polkea tiellä 4.olin odottanut rankempaa reissua kunnollisesti ja matkallisesti 5.olin odottanut astetta nopeampaa vauhtia, mutta tuolla vauhdilla olisi pystynyt vielä jatkamaan.eli ei mitään huonoa sanottavaa
– Okein Sopiva vauhti näin pitkälle lenkille, joskin kovempaakin olisi voitu ajaa.
– Ryhmä eteni ilman perä jää huutoja mutta kovasti ei ollut varaa kiristää mitä ryhmässä puhuin.
– Omaan alkukesän kuntoon nähden ajoittain mentiin kovaa 🙂 Ehkä myös loppukesän. Ja olihan tuo toisaalta tiedossakin.
– Hyvää reipasta vauhtia omaan peruskuntoon nähden. Kivaa oli!

Huoltopisteiden tarjonta & toiminta:

5

Yleisesti ottaen huoltoon oltiin varsin tyytyväisiä, joskin tapahtumajärjestäjä joutuu vielä skarppaamaan erityisruokavalion osalta. Jälkikäteispahoittelut laktoosittomien ruokatuotteiden puuttumisesta huoltoauton kyydistä! Seuraavassa kysymykset 7-8 ja avoin palaute huollolle:
KYSYMYS 7 – huoltopisteiden tarjontaan liittyen parasta antia (top 3 -tuotteet) olivat mm. seuraavat:
————————————————
Leipä, kahvi, banaani
Leipä, metvursti, nutella, mehu, sipsit
Leivät päällisineen, juotava, rusinat, sipsit
Vesi, leivät ja suolaiset
Mehu leipä sipsit
Vesi, kahvi ja sipsit
Vesi, ruisleivät, karkit
Sipsit, karkit ja banaanit. Niillä lyhyen retken pärjäsi loistavasti.
Ruisleipä, kahvii, sipsi
Kahvi,kahvi,kahvi
Voileivät, vesi, kahvi
Banaanit, kahvi, ruisleipä metwurstilla
Mehu, leipä, meetvursti
Mukavat kaverit. Metukka, leipä ja sitten seuraavaksi kerraksi suolakurkkuja mukaan. Mehu oli myös hyvää.
Mehu, makeiset,leipä
Karkit, sipsit, nutella ja kahvi
Juomat, leivät ja banaani
Suolanen, kahvi, leipä
Banaani, karkit, suolaiset naposteltavat
Vettä, kahvia, leipiä.
Neste, hiilarit (banaani, rusina, karkki), suolaista muutamaan otteeseen
vesi.leipä meetvursti
Vettä, karkkeja, huoltoapua
——————————————————-
KYSYMYS 8 -Mitä olisi huollossa voinut olla vielä tarjolla? Seuraavia vastauksia tuli:
——————–
– (2)
Suolakurkku (2)
pullaa
Hyvä näin
Nykyinen tarjonta riittää oikein mainiosti 🙂
Urheilujuoma
Täytekakku. (Vitsi) kaikki tarpeellinen oli!
Nyt ajamalleni matkalle huollolta ei ole tarpeen enempää saada/vaatia. Matkan pidentyessä asia varmasti muuttuu. Vastaan ensi vuoden jälkeen paremmilla tiedoilla.
Kahvia useammin!
Lonkero
Hyvä näin. Omia eväitä/naposteltavaa tarvitsee kantaa kuitenkin, huollon tarjonta toi vaihtelua.
Enpä jäänyt kaipaamaan mitään
.
Energia patukoita.
Ei oltu huomiotu laktoositonta. Esim.nutellassa oli maitojauhetta ja laktaasi tabletit oli huoltoauton kyydissä.tosin tänä vaiva korjaantui takastullessa.
Ruokaisat eväät ovat parhaita pitkällä ja rauhallisella lenkillä. Kisaeväät eli sokerit ovat melko turhia.
Suolakurkkua
Ehkä joidenkin omien eväiden kuljetus huoltoauton mukana olisi ollut kiva, muttei toisaalta pakollista.
Huolto toimi hyvin….
suolaa.urheilujuomaa.
Sen verran lyhyt matka että omin eväin pärjäsi
————————
– Huoltoautokaksikko Jaska ja Tuija saivat pelkästään isoja kehuja, kuten seuraavasta voi huomata. Osa kiitoksista menee varmasti myös huoltoauto2 kaksikolle Minttu ja Aki:
——————————–
Huolto toimi täydellisesti.
Loistava
Huolto oli aivan huikean upeaa settiä. Kiitokset! 🙂
Täydellistä palvelua ja huumori kohdillaan.
Huolto toimi erittäin hyvin.
Kiitos kaikesta.
Kiitos Jaska ja Tuija ❤ Huippu huolto vuodesta toiseen!
Kiitokset loistavalle ja ahkeralle huoltoporukalle!
Ei olisi parempaa huoltoa voinut olla!
Isot kiitokset
Jaska ja Tuija; Iso kiitos, e pienintäkään moitteen sijaa.
Upeaa toimintaa! Kiitos.
.
Aivan loistavaa toimintaa
Loistava huolto 🙂
Mahtava huolto😊
Hienoa työtä!
Suuri kiitos, mahtava pysähtyä katettuun pöytään .
Huolto toimi hyvin, kiitos!
ja ei muuta kuin iso peukku huollolle, hyvä fiilis ja erinomaiset tarjonnat 🙂
hyvä huoltotiimi
Kiitos!
———————————-

Tapahtuman tulevaisuus

KYSYMYS 9:

678
KYSYMYS 12 (Avoin vastaus): terveiset tapahtumajärjestäjälle:
————————-
-Toivotaan suurta osallistujajoukkoa!
-Mainio tapahtuma, kiitos oikein paljon jälleen kerran! Hienoa että reittiin oli nyt saatu jonkin verran muutoksia. Tuo reitti sellaisenaan toimii varmasti suurimmalle osalle ja on varmasti helpompi järjestääkin, mutta itse kaipaisin jo uusia maisemia 🙂
-Huolellisesti järjestetty tapahtuma, mitään ei tarvinnut arvailla, tiedotus toimi erittäin hyvin. Huollon tärkeys pitkän ajoajan suhteen oli hyvin otettu huomioon. Yksi tai kaksi huoltoa yöllä vähemmän olisi siltikin voinut olla riittävä määrä.
-Kivaa oli. Mukavan saman henkistä porukkaa jotka tykkää ajaa pitkään. Eikä tarvinnut kuunnella lausahduksi: joko ollaan perillä, koska ollaan perillä, miksei olla jo perillä. -Pasi veti porukan sopivalla vauhdilla ja todella vähän ”oho tosta olis pitäny kääntyä” tilanteita. Arvostan.
-Pari tasoryhmää olisi vauhdin puolesta hyvä. Oma jalka ei riitä teidän urheilijoiden vauhtiin 🙂
-Tämä oli mukava ensikosketus tapahtumaan. Itsekseni jo ajattelin, että ensi vuonna osallistun keskimmäiselle matkalle ja kenties joskus myöhemmin sitten pitkälle matkalle. Kiitoksia tapahtuman järjestämisestä ja nähdään samoissa merkeissä myös ensi vuonna. Varmasti aiemminkin, mutta myös ensi vuoden tapahtumassa.
-Kiitos!!
-Ensimmäistä kertaa missään tapahtumassa pääsi pesulle kesken lenkin! Piristi kummasti.
-Kiitokset niin vetäjille, kuin ajoseurallekin. Hyvä huumori säilyi ainakin sen aikaa kun mukana rimpuilin. Tästä on hyvä jatkaa kesän muihin temmellyksiin.
-Hienosti järjestetty tapahtuma. Iso kiitos !
-Enemmän metsäpolkua
-Tapahtuma oli oikein mukava, ehkä myös johtuen siitä että oli tuttuja mukana. Mukava kokeilla omia”rajojaan” tälläisessä ei kilpailussa ja kun ei aikasemmin ole näin pitkää matkaa maastossa polkenut. Toivottavasti järjestetään uudelleen, niin ensi vuonna voi olla erilaiset uudet haasteet edessä😃 Hyvä tapahtuma👌
-Parhaiten järjestetty tapahtuma missä olen ollut. Sopiva ryhmäkoko ja toimivat järjestelyt. Oli mukava olla apuveto hommissa ja jatkossakin olen käytettävissä.
-Kiitos, erinomainen tapahtuma vaikka kunto ei kestänytkään 🙂
-Yö-ajossa on viehätyksensä, mutta tänä vuonna kunto ei vielä riittänyt Roineen kiertoon ajan perusteella suunnitellulla vauhdilla.
—————————

Lopuksi vielä:

Kiitos kaikille palautetta antaneille! Palautteeseen pyritään vastaamaan mahdollisimman hyvin.
Ensimmäinen vastaus palautteen perusteella on se, että seuraavana vuonna tapahtuma järjestetään uudelleen.
– Lähtö perjantaina 17.5.2019 klo 18.00.
– Paikka Niihaman maja.
Tapahtuman Facebook-sivuille tulee lisätietoa sitä mukaa, kun sitä käytännön järjestelyiden edetessä saadaan!

Pinehill-Extreme 2018 – raportti matkasta

Maastopyöräily on parasta, mitä ihminen voi tehdä maastopyöräilyshortsit jalassa!

Kuva yllä: Ajajapalaveri ennen matkaanlähtöä. Kuva: Aki Pekkanen

Tämän vuoden tapahtumaan lähdettiin Koukkujärven majalta ilta-auringon paisteessa. Aiemmat kaksi viikkoa olivat olleet helteisiä. Tälle viikonlopulle saatiin kuitenkin hieman armahdusta yläilmoista, sillä lämpötila ei noussut ihan aiempien päivien paahdetta vastaavaksi. Yöllä sää oli jopa suomalaiselle juhannukselle tyypillisen raikas.

Koukun latu-ura, matkaa takana 100 metriä ja aika paljon vielä edessä. Kuva: Aki Pekkanen

Iltaseitsemältä matkaan starttasivat niin täysmatkalaiset kuin Yötä vasten Roinetta kiertävät maastokuskit. Yhdessä tuumin 36 ajajaa lähti ajamaan Nokian polkuja kohti Mustavuorta, Pyhäjärven rantaa ja Kauppia. Kahden tunnin ajon jälkeen Ruotulassa odotti ensimmäinen huolto. Pitkän matkan aikana kannattaa pitää huoli jaksamisestaan tankkaamalla säännöllisesti.

Vihnusjärvellä auringonpaisteessa. Matka jatkuu kohti Sarpatin harjua. Kuva: Aki Pekkanen

 

Mustavuori oli ensimmäinen kolmesta täysmatkalle osuneesta laskettelurinteestä. Kuva: Aki Pekkanen

Ruotulan jälkeen matka jatkui kohti Marskin kalliota ja edelleen Vatialaan, Kyötikkälään sekä Kangasalan Mobilian taakse, jossa huoltoa oli jälleen tarjolla. Ilta-auringon jo laskiessa tällä huollolla viritettiin ajovalot tulevalle yölle.

Matka jatkui Kohti Pälkänettä. Ennen Aapiskukkoa käytiin ajamassa Vehoniemen upeissa maisemissa. Tällä kertaa tosin näkyvyys rajoittui ajovalojen tarjoaman valokeilan päähän. Kuskien muodostama kiiltomato oli metsässä varsin vaikuttava näky!

Aapiskukolla pidettiin puolen yön aikaan ensimmäinen pidempi tauko ja osallistujilla oli mahdollisuus syödä hieman tukevammin, jotta tulevan yön mukanaan tuomat polut jaksettaisiin ajaa hyvissä voimissa.

Pälkäneen ja Valkeakosken etappi ennen Korkeakankaan laskettelukeskusta – jonka huipulla kuuluu käydä aina Roineen kierron yhteydessä – koostui vuoroin poluista, vuoroin hiekkatiesiirtymistä. Valkeakoskelta matkan suunta kääntyi kohti pohjoista, mikä tiesi, että ollaan palaamassa kohti Nokiaa. Valkeakoski – Hervanta -väli taittui Pirkan hölkän uraa seuraten. Hervannan huoltotauolla sai valot ottaa pois ja jatkaa matkaa uuteen päivään.

Noin 160 kilometrin matkan jälkeen ryhmä oli takaisin Koukun majalla. Yö-Roineen kiertäjät saivat lenkkinsä päätteeksi aamupalan sekä käydä saunassa pesemässä reitin pölyt pois. Täysmatka jatkoi aamupalan jälkeen kohti Jämiä, jonne Päivä-Jämi -ryhmä oli startannut aiemmin aamuviideltä.

Jämin etappi alkoi Koukkujärven hiihtourilta jatkuen kohti Ylöjärveä. Julkujärvi, Työläjärvenkangas, Pinsiö ja Ketunkivenkangas tulivat tutuiksi viimeistään tällä lenkillä. Suuri osa toki jo tunsi nämä maastot. Edelleen matka jatkui Rokkakoskelle, josta reitti eteni Pirkan hiihdon uraa seuraillen Kyröskoskelle, Ulvaan ja Vatulanharjuille sekä myöhemmin Jämikeskukseen. Reitin pohjoisin piste oli saavutettu ja sen kunniaksi ajajat saivat suihkun sekä puhtaan ajovaatekerran sekä noutopöytälounaan. Ruokailunaikaisesta kulttuuritarjonnasta vastasi Tahkolan Pekka, joka veti loisteliaan kymmenminuuttisen potpurin pianolla. Aivan mahtava esitys!

Kuvia Jämiltä. Täysmatkan taittajat sekä Päivä-Jämi-ryhmäläoset osuivat samaan aikaan Jämin tauolle. Kuva: Aki Pekkanen

Jämin tauon jälkeen alkoi viimeinen neljännes. Matkaa takaisin tapahtumakeskukselle olisi vielä runsas 70 kilometriä. Takana siis ajoa noin 230 kilometrin verran. Hyvissä voimissa vielä mukana olevat urheilijat lähtivät paluumatkaa taivaltamaan!

Paluumatkalla poimittiin parhaita osioita jo aiemmin matkalla tutuiksi tulleilta poluilta, mutta Hämeenkyrön jälkeen matkaa jatkettiin kolmostien läntistä puolta Sarkkilan ja Sasin hiekkateitä kohti Ylöjärven polkuverkostoa.

Koukkujärven majalle pääsimme lauantaisena alkuiltana 23 tunnin ja 20 minuutin ajon jälkeen. Puolikkaan päiväryhmän ajajat saapuivat samoihin aikoihin maaliin oppaansa Mikan johdolla. Päivä-Jämi -ryhmä kiersi paluumatkallaan hieman sakkolenkkiä, tullen maaliin noin tuntia myöhemmin.

DSC_5436

Maalissa 23 tunnin ja 20 minuutin ajon jälkeen! Kuva: Aki Pekkanen

Omasta puolestani haluan esittää lämpimän kiitoksen kaikille tapahtumaan osallistuneille, sekä talkoojoukolle:

– Huoltoauto 1: Tuija Aali ja Jaakko Virtanen

– Huoltoauto 2: Minttu Petäjämäki ja Aki Pekkanen. Akia on kiittäminen myös tapahtumaan liittyvien kuvien osalta!

– Tapahtumakeskuksen infopiste ja aamupalat: Elina Porkka ja Outi Jussila

– Täysmatkan opaskollegat: Laura Petäjämäki ja Ari Autio

– Yö-Ajon oppaat: Juha Vaahtera, Petri Salminen, Pasi Mäenpää, Tero Porkka ja Juha Autio

– Päivä-Jämin oppaat: Jari Mallat, Jari Huhtala ja Arto Ranta

– Puolikkaan päivämatkan opas: Mika Hahtokari