Päiväajo Jämille saatiin ajettua ”varjoajona”.

Tämän vuoden osalta Pinehill-Extreme-tapahtuma jäi toteutumatta koronavirusepidemian vuoksi ja se siirrettiin kokonaisuudessaan samanlaisena tapahtumana (ilmoittautumisoikeudet, reitit, tapahtumakeskukset jne.) toukokuuhun 2021.

Kuitenkaan ihan täysin ajamatta monikaan tapahtumaan ilmoittautunut maastokuski ei ollut. Jyväskylästä olisi saapunut iso joukko Extremeä ajamaan, mutta tapahtuman siirtymisen vuoksi he eivät jääneet surkuttelemaan kohtaloaan, vaan polkaisivat oman pitkän kaavan extremeajon Keski-Suomalaisia juurakoita ja kivikoita pelkäämättä.

Pirkanmaan seudulla ei ihan yhtä pitkällä kaavalla ajettu, mutta PäiväajoJämille -ryhmän ennakkospeksejä noudattaen ratamestari Jari Mallat oli ohjaamassa pienelle määrälle innostuneita kuskeja ajon Tampereen Mustavuoresta Jämin maastoihin ja takaisin. Reitti päästiin edellispäivien lumi-/rae- ja vesisateiden jälkeen ajamaan varsin kuivassa ja aurinkoisessa säässä.

—-

Matkaan lähdettiin Mustavuoren parkkialueelta klo 8.00 yhden ryhmän voimin. Jari Mallat oli suunnitellut reitin, jossa matkaa olisi luvassa koko päivän tarpeiksi. Maastoajoa noin 160 kilometrin verran.

Matka eteni Kalkun maastoista kohti Nokian Koukkujärveä ja Huokauskallioita. Sittemmin saavuttiin Pinsiöön ja edelleen Sasiin. Sasista saimme kioskikäynnillä täydennettyä energiaa reppuihin.

Kioskitauon jälkeen matka jatkui Sarkkilan hiekkatiemäkien kautta kohti Kyröskoskea. Tämä väli oli varsin sujuva ja nopea.

Nykytilanteessa ei ole mahdollista ruokailla ravintoloissa, joten Kyröskoskelta pakattiin reput täyteen suomalaista perusvihannesta, makkaraa ja muuta nuotiolla paistettavaksi soveltuvaa apetta. Edessä olisi noin viisi tuntia ajoa ilman mahdollisuuksia saada neste- tai ravintotäydennystä.

Reppujen painosta huolimatta matka Pirkan uraa seuraillen eteni mukavasti nauttien laatutakuuvarmoista neulaspoluista, joita Varpee ja Vatula ennen Jämille saapumista tarjosivat.

Hieman ennen Jämiä saavuttiin Koivistonvadin viereiselle laajupaikalle, jossa oli tulipaikka eväiden lämmitystä varten. Ansaittu, noin puolivälin tienoille asettunut lepohetki oli paikallaan ennen matkan jatkumista!

Sunnuntaiaamu ja lähtövalmisteluja. Edessä odottaa koko päivän maastoajourakka. Kuva: Jari Huhtala.
Sasissa ensimmäisellä tauolla. Noin kaksi tuntia ajoa takana ja monta tuntia edessä. Kuva: M.Petäjämäki
Koivistonvadin laavulla pidettiin pidempi ruokatauko. Muista Jämipyöräilyistä poiketen
hotelliravintola oli vaihtunutlaavuravintolaan. Kuva: M.Petäjämäki
Takaisin Mustavuoreen saavuttiin illalla, puoli yhdeksän aikoihin. Matkalla oltiin siis hieman yli kellonympärys, 12 tuntia! Kuvan otti etualalla näkyvä Juha Autio.

Laavuruokailun jälkeen teimme lenkin Jämille ja palasimme takaisin kohti Varpeeta, Vatulaa, Ulvaanharjua ja Hämeenkyrön lentokenttää, ennen kuin saavuimme Kyröskoskelle, jossa oli usean tunnin jälkeen mahdollisuus tehdä jälleen repputäydennyksiä.

PäiväJämin reitti kartalla yllä. Reitin korkeusprofiili alla.

Matkaa tuli päivän aikana tehtyä Mikon Garmin-mittarin mukaan 156 km ja nousumetrejä kertyi 1472 metriä.

Kaiken kaikkiaan oli varsin hieno ajopäivä. Sään ja reitin lisäksi osallistujajoukko teki ajosta erityisen hienon. Kiitokset siis kaikille mukana olleille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s