Kuulumisia Tour de Tampereen Pinehill-ryhmästä

Lauantaina 7.9.-19 ajettiin yksi Suomen vanhimmista maastopyöräajoista, Tour de Tampere. Paikalle Pirkkalan vapaa-ajan keskukseen oli jälleen saapunut useampi sata pyöräilijää. Osa lähti matkaan cycloilla, toiset taas maastopyörillä ja yksi ryhmä oli varattu ajan hengen mukaisesti sähkömaastureille. Ryhmät ajoivat 3-8 -tunnin lenkkejä. Pinehill-ryhmä lähti ajamaan Roinejärven ympäri ja siihen matkaan aikaa taukoineen kuluisi vähintäänkin tuo kahdeksan tuntia.

Roineenkierto on muodostunut Tampereen alueen maastopyöräilijöille varsin merkittäväksi koko päivän lenkiksi. Tällä kertaa oli mahdollisuus näyttää myös muualta Suomesta saapuneille maastopyöräilijöille Roinetta eri ilmansuunnista.

Kuvat yllä (kuvaaja Tero Hiironniemi): Tapahtumakeskuksena toimi Pirkkalan vapaa-ajan keskus (vas.yllä). Pinehill-ryhmäläisiä (vas. alla). Tapahtuman järjestivät ja mahdollistivat Kaupin Kanuunat, kuvassa keltapaidassa seuran pj. Petteri Pyrrö ja sinisessä paidassa tapahtumakoordinaattori Juha Rämälä (oik.).

Pinehill-ryhmä lähdössä Roineenkiertoon. (Kuva: Antti Laine)

Tämänkertaiselle reitille yritettiin poimia mahdollisimman monipuolisesti eri alustoja ajettavaksi: Pirkkalan ja Hallilan alueelta poimittiin teknisimmät kivikot. Kaukajärvelle tultaessa kivikot olivatkin saaneet muutaman huoltoteknisen lisätauon aikaan, mutta myöhemmin reitti tulisi armollisemmaksi myös renkaille ja muulle kalustolle. Kaukajärveltä matka jatkui kohti Kangasalaa ja Pälkänettä. Etenkin järven itäpuoliset harjumaastot tarjoavat varsin oivallista ja leppoisaa maastopyöräajettavaa. Pälkäneen Aapiskukko tarjosi 3,5 tunnin kohdalla lounaan.

Tällaista pyöräilymaastoa oli tarjolla ilmasta kuvattuna. (Kuva: Tero Hiironniemi)

Lounastauon jälkeen taivas aukesi ja seuraavan kahden tunnin aikana päästiin osalliseksi suhteellisen voimakkaasta vesisateesta. Tuolle ajanjaksolle osui siirtymäpainotteista menoa kohti Äimälää ja edelleen kohti Valkeakosken hiihtokeskusta, Korkeakangasta.

Ryhmäkuva Korkeakankaan ylähissiasemalta. (Kuva: Mikko Petäjämäki)

Noin 6 tuntia oli aikaa matkanteossa kulunut, kun pidimme Valkeakoskella vielä yhden kahvitauon ennen lähtöä Pirkan hölkkääkin etenevälle uralle. Pirkan hölkkä järjestetään vuosittain lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina ja voin todeta maastopyöräilyn olevan myös hyvä tapa edetä noissa maastoissa. Loppumatka taitettiin aikaa vastaan ja vauhtia hieman kiristäen, jottei soppatykki ehtisi kadota ennen ryhmän maaliintuloa. Hyvin ehdittiinkin.

Kiitos jokaiselle asianosaiselle upeasta, joskin sateisesta ajopäivästä!

Kuvat yllä (Tero Hiironniemi): Ryhmä hyvävoimaisena maalissa! Ruokailut ja suihkut ja kotiin seuraavia koitoksia odottamaan!

Pinehill-ryhmän reitti kartalla. Alapuolella näkyvissä myös reitin profiili. Matkaksi tuli kaikkiaan n. 120 km ja nousuakin kertyi n. 1300 m.

Lisää tapahtumatunnelmia Facebookissa: https://www.facebook.com/groups/64761126123/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s