Pinehill Sports mukana Tour de Tampereessa 1.9.2018

Perinteikäs Tour de Tampere järjestetään 1. syyskuuta.

Kyseessä on ohjattu ja opastettu (sekä vaativa) maastopyöräajo parhailla Tampereen seudun poluilla. Tällä kertaa matkat suuntautuvat Tampereen länsipuolen maastoihin. Ajoryhmiä on useita. Osa ryhmistä ajaa teknisesti helpompia uria, toiset ryhmät taas rymyävät kivikoita endurohenkisesti. Myös Cyclocross-ajajat on huomioitu omana ryhmänään. Lisätiedot tapahtuman osalta Fillarifoorumilla.

Pinehill Sports osallistuu tapahtumaan yhden ryhmän vetovastuulla. Ryhmän nimi on Pinehill Sports – Aktiiviharrastajaryhmä ja se on suunnattu maastopyöräilijöille, jotka ovat jo useamman vuoden verran lajia harrastaneet ja joilla on maastopyöräkisoista ainakin jonkin verran kokemusta. Vauhti tulee olemaan sujuvaa ja jouheaa.

Luvassa on jonkin verran kiviä ja juurakoita, ylä- ja alamäkiä. Pahimmat enduropätkät jätetään tässä ryhmässä väliin. Taitava kuski pärjää jäykkäperäisellä, mutta molemmat ryhmän oppaista lähtevät matkaan täysjoustoilla. Maasto on sellaista XCM -cupin tyypillistä maastoa.

Etenemme reitillä kilometreittäin aiempien vuosien Teivo XCM-maastoa ja uskoisin, että pari viikkoa TdT:n jälkeen ajettavien SM-kisojen maastoja matkalle osuu täten useassa kohtaa. Pinehill Sports – Aktiiviharrastajaryhmä ajaa paljon myös sellaista reittiä, jota on luvassa ensi toukokuun Pinehill-Extreme -tapahtumassa 300 kilometrin matkalla.

Tahkoa referenssinä käyttäen pitäisi kyetä ajamaan 60 km:n kierros helposti alle neljään tuntiin.

  • Ajoaika 8 h, alustava matka-arvio 80 km.
  • Fyysinen vaativuus 4/5
  • Teknisen ajotaidon vaativuus 3/5

Reittikartta

Kuva yllä: Pinehill Sports – Aktiiviharrastajaryhmän alustava reittisuunnitelma kartalla. Pieniä muutoksia saattaa tulla, riippuen ryhmän vauhdista ja teknisten ym. ongelmien lukumäärästä. Mustavuori (lähtö/maali) merkattuna sini-valkoisella täpällä.

REITTI ETENEE TAMPEREEN, YLÖJÄRVEN JA NOKIAN ALUEILLA SEURAAVASTI:

Mustavuori (Lähtö) -> Tesoma -> Haukiluoma -> Vuorentausta -> Lamminpää -> Soppeenmäki -> Julkujärvi -> Metsäkylä -> Pinsiönkangas -> Ketunkivenkangas -> Pinsiönkangas -> Julkujärvi -> Pikku-Ahvenisto -> Koukun maja -> Ylisen- ja Alisenjärven polut -> Taka-Lauttala -> Halimaa -> Rounionkatu -> Vihnusjärvi -> Sarpatinharju -> Mustavuori (Maali / noin 80km)

Yllä oleva reitti saattaa hieman muuttua esimerkiksi huoltopisteen sijainnin varmistuttua. Sijainnista riippumatta koitamme osua huoltopisteelle noin neljän tunnin ajon jälkeen. Lisäksi pidämme patukka- ym. reppuevästaukoja noin tunnin välein ja matkan varrella voidaan hyödyntää myös kauppaa suunnilleen kuuden tunnin kohdalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s