Elämyksen metsästystä maastopyöräillen Pohjois-Norjassa

Suomen ja Norjan Lappi tarjoaa ihmiselle paljon muutakin kuin hillasoita ja mustana pilvenä eteneviä hyttys- ja mäkäräisparvia.

Nimittäin erinomaiset puitteet maastopyöräilyyn.

Suomessa kansallispuistoja on hiljakseen avattu myös maastopyöräilijöille. Upeita paikkoja ajamiselle tarjoavat Ylläksen alueen merkityt reitit, Ylläs-Levi, Hossan kansallispuisto, Syötteen alue, Enontekiö eri alueillaan, Saariselkä sekä UKK-puisto, vain joitain mainitakseni.

DSC_5656

Kvaenangen-vuonon saavutimme kisastartin jälkeisenä aamuyönä. Kuva: A. Pekkanen.

Lähdimme tällä kertaa kuitenkin merta edemmäs kalaan, Pohjois-Norjan Finnmarkiin, jossa tarjolla oli Offroad Finnmark 700 km. Siis 700 kilometriä maastopyöräilyä karuilla ja samalla niin upeilla Finnmarksviddan tunturiylängöillä. Kisa järjestetään vuosittain heinä-elokuun taitteessa. Matkoina tuolla ovat 150 km, 300 km ja 700 km. Lisäksi perheen nuoremmat ja pienimmätkin on huomioitu ajomatkoiltaan 5 – 50 kilometrin kisoilla.

Omat kokemukseni OF -kisoista ovat olleet kaikenkaikkiaan varsin myönteisiä. Niinpä lähdin tänä vuonna jo kolmatta kertaa kuninkuusmatkalle, 700 kilometrille. Tällaiset kisat haastavat fysiikan lisäksi myös psyyken, sillä valvottavia öitä tulee useita starttilaukauksen jälkeen. Tänä vuonna matkaan lähdettiin maanantaina klo 18.00 ja maali saavutettiin perjantaiaamuna noin klo 10.00. Neljä valvottua yötä, joten voit kuvitella, että matkaan mahtui monenlaisia maisemia, tunteita ja kokemuksia.

DSC_5816

Maalissa 700 kilometrin ja 88 tunnin ajon jälkeen. Kuva: A. Pekkanen

Tarkemman kisaraportin tiimimme etenemisestä voit käydä lukemassa linkistä: Kisaraportti vuoden 2018 Offroad Finnmarkista

Tällaisten kokemusten vuoksi jaksaa motivoida itsensä harjoituksiin ympäri vuoden!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s