Pinehill-Extreme 2018 – raportti matkasta

Maastopyöräily on parasta, mitä ihminen voi tehdä maastopyöräilyshortsit jalassa!

Kuva yllä: Ajajapalaveri ennen matkaanlähtöä. Kuva: Aki Pekkanen

Tämän vuoden tapahtumaan lähdettiin Koukkujärven majalta ilta-auringon paisteessa. Aiemmat kaksi viikkoa olivat olleet helteisiä. Tälle viikonlopulle saatiin kuitenkin hieman armahdusta yläilmoista, sillä lämpötila ei noussut ihan aiempien päivien paahdetta vastaavaksi. Yöllä sää oli jopa suomalaiselle juhannukselle tyypillisen raikas.

Koukun latu-ura, matkaa takana 100 metriä ja aika paljon vielä edessä. Kuva: Aki Pekkanen

Iltaseitsemältä matkaan starttasivat niin täysmatkalaiset kuin Yötä vasten Roinetta kiertävät maastokuskit. Yhdessä tuumin 36 ajajaa lähti ajamaan Nokian polkuja kohti Mustavuorta, Pyhäjärven rantaa ja Kauppia. Kahden tunnin ajon jälkeen Ruotulassa odotti ensimmäinen huolto. Pitkän matkan aikana kannattaa pitää huoli jaksamisestaan tankkaamalla säännöllisesti.

Vihnusjärvellä auringonpaisteessa. Matka jatkuu kohti Sarpatin harjua. Kuva: Aki Pekkanen

 

Mustavuori oli ensimmäinen kolmesta täysmatkalle osuneesta laskettelurinteestä. Kuva: Aki Pekkanen

Ruotulan jälkeen matka jatkui kohti Marskin kalliota ja edelleen Vatialaan, Kyötikkälään sekä Kangasalan Mobilian taakse, jossa huoltoa oli jälleen tarjolla. Ilta-auringon jo laskiessa tällä huollolla viritettiin ajovalot tulevalle yölle.

Matka jatkui Kohti Pälkänettä. Ennen Aapiskukkoa käytiin ajamassa Vehoniemen upeissa maisemissa. Tällä kertaa tosin näkyvyys rajoittui ajovalojen tarjoaman valokeilan päähän. Kuskien muodostama kiiltomato oli metsässä varsin vaikuttava näky!

Aapiskukolla pidettiin puolen yön aikaan ensimmäinen pidempi tauko ja osallistujilla oli mahdollisuus syödä hieman tukevammin, jotta tulevan yön mukanaan tuomat polut jaksettaisiin ajaa hyvissä voimissa.

Pälkäneen ja Valkeakosken etappi ennen Korkeakankaan laskettelukeskusta – jonka huipulla kuuluu käydä aina Roineen kierron yhteydessä – koostui vuoroin poluista, vuoroin hiekkatiesiirtymistä. Valkeakoskelta matkan suunta kääntyi kohti pohjoista, mikä tiesi, että ollaan palaamassa kohti Nokiaa. Valkeakoski – Hervanta -väli taittui Pirkan hölkän uraa seuraten. Hervannan huoltotauolla sai valot ottaa pois ja jatkaa matkaa uuteen päivään.

Noin 160 kilometrin matkan jälkeen ryhmä oli takaisin Koukun majalla. Yö-Roineen kiertäjät saivat lenkkinsä päätteeksi aamupalan sekä käydä saunassa pesemässä reitin pölyt pois. Täysmatka jatkoi aamupalan jälkeen kohti Jämiä, jonne Päivä-Jämi -ryhmä oli startannut aiemmin aamuviideltä.

Jämin etappi alkoi Koukkujärven hiihtourilta jatkuen kohti Ylöjärveä. Julkujärvi, Työläjärvenkangas, Pinsiö ja Ketunkivenkangas tulivat tutuiksi viimeistään tällä lenkillä. Suuri osa toki jo tunsi nämä maastot. Edelleen matka jatkui Rokkakoskelle, josta reitti eteni Pirkan hiihdon uraa seuraillen Kyröskoskelle, Ulvaan ja Vatulanharjuille sekä myöhemmin Jämikeskukseen. Reitin pohjoisin piste oli saavutettu ja sen kunniaksi ajajat saivat suihkun sekä puhtaan ajovaatekerran sekä noutopöytälounaan. Ruokailunaikaisesta kulttuuritarjonnasta vastasi Tahkolan Pekka, joka veti loisteliaan kymmenminuuttisen potpurin pianolla. Aivan mahtava esitys!

Kuvia Jämiltä. Täysmatkan taittajat sekä Päivä-Jämi-ryhmäläoset osuivat samaan aikaan Jämin tauolle. Kuva: Aki Pekkanen

Jämin tauon jälkeen alkoi viimeinen neljännes. Matkaa takaisin tapahtumakeskukselle olisi vielä runsas 70 kilometriä. Takana siis ajoa noin 230 kilometrin verran. Hyvissä voimissa vielä mukana olevat urheilijat lähtivät paluumatkaa taivaltamaan!

Paluumatkalla poimittiin parhaita osioita jo aiemmin matkalla tutuiksi tulleilta poluilta, mutta Hämeenkyrön jälkeen matkaa jatkettiin kolmostien läntistä puolta Sarkkilan ja Sasin hiekkateitä kohti Ylöjärven polkuverkostoa.

Koukkujärven majalle pääsimme lauantaisena alkuiltana 23 tunnin ja 20 minuutin ajon jälkeen. Puolikkaan päiväryhmän ajajat saapuivat samoihin aikoihin maaliin oppaansa Mikan johdolla. Päivä-Jämi -ryhmä kiersi paluumatkallaan hieman sakkolenkkiä, tullen maaliin noin tuntia myöhemmin.

DSC_5436

Maalissa 23 tunnin ja 20 minuutin ajon jälkeen! Kuva: Aki Pekkanen

Omasta puolestani haluan esittää lämpimän kiitoksen kaikille tapahtumaan osallistuneille, sekä talkoojoukolle:

– Huoltoauto 1: Tuija Aali ja Jaakko Virtanen

– Huoltoauto 2: Minttu Petäjämäki ja Aki Pekkanen. Akia on kiittäminen myös tapahtumaan liittyvien kuvien osalta!

– Tapahtumakeskuksen infopiste ja aamupalat: Elina Porkka ja Outi Jussila

– Täysmatkan opaskollegat: Laura Petäjämäki ja Ari Autio

– Yö-Ajon oppaat: Juha Vaahtera, Petri Salminen, Pasi Mäenpää, Tero Porkka ja Juha Autio

– Päivä-Jämin oppaat: Jari Mallat, Jari Huhtala ja Arto Ranta

– Puolikkaan päivämatkan opas: Mika Hahtokari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s