Roineen kierto maastopyörällä: 108km/1253m

Roineen kierto:

Reitti kiertää Roinejärven ympäri myötäpäivään. Matka 108 km, noususumma 1253 m.

Reitti sopii kokeneille, ainakin pari vuotta lajista kokemusta omaavalle kuskille, joka ei hätkähdä usean tunnin suorituksia tai välillä teknistä ajotaitoa vaativia polkuja.

tdte-roine.jpg

GPX:

Garmin: https://connect.garmin.com/modern/activity/756418875

Reitin vaativuus

Fyysinen vaativuus: haastava

4 tähteä

Tekninen vaativuus: keskitaso (muutamia kivi-juurakko-osuuksia, jotka märällä liukkaita)

3 tähteä

Aloituspaikka

Lähtöpaikka Tampereen messu- ja urheilukeskus.

Lähtöpaikka_TESC

 


Reitin sanallinen kuvaus

Reitin alku on siirtymää noin 9 km matkan verran asfaltti- ja sorateitä pitkin Kaukajärvelle. Tästä eteenpäin Kisapirttiä lähestyessä polkujen määrä lisääntyy, muuttuen hieman teknisemmäksi alustaksi aina Takkuniitylle saakka.

Edelleen matka jatkuu pitkähköllä nousulla Kangasalan Kyötikkälään, josta päästään harjumaastoihin. Kyötikkälässä polkuvaihtoehtoja on useita, mutta tällä reitille valikoitui mm. tekninen kivikko-osuus upeine näköaloineen. Kangasalan keskustan jälkeen matka jatkuu edelleen harjun päällä varsin mukavakulkuista polkuverkostoa kohti Vehoniemeä ja Pälkänettä. Pälkäneellä reitti ylittää Lahdentien (VT12) runsaan kolmen kilometrin ajaksi, jälleen upeille harjupoluille.

Kun Lahdentie ylitetään uudelleen, alkaa siirtymäpainotteinen osuus, jonka katkaisee metsäautotieltä alkava teknisempi muutaman kilometrin polkupätkä. Edelleen siirtymiä jatkaen edetään kohti Korkeakankaan hiihtokeskusta, josta alas voi laskea XCO-kilpailuista tuttua DH-ränniä.

Korkeakankaalta matka jatkuu läpi Valkeakosken Pirkan hölkkäreitille, jota edetään Hölkän maaliin, Nirvan aikuiskoulutuskeskukselle saakka. Hölkkäreitti on pääosin helppokulkuista, joskin noin puolessa välissä tuota 35 kilometrin matkaa edetään muutaman kilometrin pituinen pätkä hieman teknisempää kivikko-juurakko-osuutta.

Nirvasta matka jatkuu Tampereen messu- ja urheilukeskukselle siirtymäpainotteisesti sekä asfalttia että sorapintaista tietä.


Kiinnostuitko?

Reitti on kokeneelle kuskille 5-7 tunnin urakka. Aloittelijalle matka saattaa olla liian haastava. Kiinnostuitko reitistä, muttet ehkä vielä uskalla kokea upeita maisemia ja totaalisen väsymyksen jälkeistä euforiaa? Ei hätää. Räätälöidään sinulle/ kaveriporukallesi tästä reitistä sopivan mittainen opastettu ja huollettu maastolenkki! Ehkä tämä menee sittenkin onnistuneesti loppuun saakka!

Lisätiedot: mikko.pinehillsports@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close